Makelaar IJsselstein vertelt over isolatie en rendement

25/10/2018

Door het isoleren van je huis kun je veel geld besparen op de stookkosten.
Maak rendement door de isolatie van dak, beglazing, vloer en/ of gevel.

Voordelen van isolatie:

  • Comfortabeler
  • Minder stookkosten
  • Beter energielabel (verplicht bij verkoop)
  • Na een paar jaar verdien je het al terug (meer ‘rente’ dan op de bank)
  • Besparen is ook gewoon leuk!

De beste volgorde gerekend in rendement:
Dak – Het meeste geld kun je besparen door het dak te isoleren. Warmte stijgt namelijk op en vaak is het dak ook een groot deel van de omhullende oppervlakte van een huis. De kosten van dakisolatie zijn laag en de besparing is hoog. Er zijn alleen wel wat belangrijke zaken om goed op te letten zoals houtworm in het dak, lekkage en constructieve gebreken.

Dubbele beglazing – Als je nu nog geen dubbel glas hebt dan zullen de kozijnen vaak ook niet meer in hele goede staat zijn. Die combinatie van slecht hout en enkel glas kan een heel goede aanleiding zijn om dubbele beglazing te laten plaatsen. Helaas is dit wel meteen een dure verbouwing, met vele verschillende mogelijkheden.
De besparing en het extra comfort (zeker in de “woonvertrekken”) zijn echter ook enorm.

Vloer – De vloer isoleren geeft niet alleen een besparing op je stookkosten maar heeft een nog veel belangrijker effect. Je kunt namelijk op blote voeten door het huis lopen zonder koude voeten te krijgen. Vooral als je de vloerisolatie combineert met vloerverwarming krijg je een compleet andere woonbeleving in je woonkamer en keuken. Dit staat dan wel niet op je energienota maar deze winst voor je huis en jezelf is veel groter volgens de meeste woningbezitters die de vloer hebben laten isoleren.
Met vloerisolatie heb je snel een besparing en de beste wooncomfort toename.

Gevel isoleren – Vroeger had het laten isoleren van de spouwmuur nogal wat haken en ogen, er zijn veel woningen verkeerd geïsoleerd waardoor er vochtdoorslag naar binnen optrad en werkte het daardoor averechts. Inmiddels zijn de spouwmuur isolatie technieken en bedrijven gelukkig sterk verbeterd en gaat het bijna altijd goed en krijg je warmere binnenmuren wat voor een behaaglijker gevoel zorgt, vooral in de winter als je dicht met een stoel bij de muur zit. Daarnaast warmt het huis in de zomer ook minder snel op. 

Een nieuw huis kopen?

Of heb je vragen? Of wil je verder kennis maken? Mail, bel of app me voor een afspraak. 

house1
Is het slim om mijn huis nu te verkopen?
Krijg direct advies op basis van:
  • Jouw situatie en woonwensen
  • Regionale ontwikkelingen
  • Actuele rentestand