Makelaar IJsselstein vertelt over het Energielabel

22/02/2019

Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label, wat o.a. gebaseerd is op het bouwjaar,  geeft een indicatie hoe zuinig de woning nou eigenlijk is.

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is.
Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het uitgangspunt voor deze indeling zijn de gegevens die op dat moment bij de overheid bekend waren.

Wanneer u uw huis verkoopt, bent u verplicht een definitief label te overleggen (onder dreiging van een boete – €405,00) en krijgt u de mogelijkheid om de verbetering aan uw woning hierin op te nemen en wellicht één of enkele klassen te stijgen.

Het energielabel zorgt ervoor dat de keuze voor kopers misschien wel gemakkelijker wordt. Staar je er echter niet blind op. Het doorvoeren van de verbeteringen is namelijk geen verplichting. Wanneer verkopers de gemakkelijkste weg kiezen, en akkoord gaan met voorstel conform het voorlopige label, kan het zo zijn dat energie-klasse van de woning in werkelijkheid afwijkt van de klasse op het label.

Benieuwd naar het energie-label van uw woning?
U kunt het vinden op: www.zoekuwenergielabel.nl.

Een nieuw huis kopen?

Of heb je vragen? Of wil je verder kennis maken? Mail, bel of app me voor een afspraak. 

house1
Is het slim om mijn huis nu te verkopen?
Krijg direct advies op basis van:
  • Jouw situatie en woonwensen
  • Regionale ontwikkelingen
  • Actuele rentestand