Hoe ik als makelaar volledige transparantie nastreef

24/02/2020

De kosten die een makelaar rekent bij de aankoop- of verkoop van een huis zijn in veel gevallen nogal onduidelijk. Er komen ineens verborgen kosten naar voren, waar je als huiseigenaar eigenlijk helemaal niks vanaf wist. Bovendien gaan sommige woningen als warme broodjes over de toonbank. Waarom moet de makelaar dan zoveel betaald krijgen? Die woningen verkopen zichzelf bijna, is dan vaak de gedachte. Zie ook een artikel dat de Vereniging Eigen Huis schreef over dit onderwerp. Dit is natuurlijk erg vervelend en bezorgt makelaars in het algemeen een slechte naam.

Persoonlijk ben ik het als makelaar ook niet eens met deze onduidelijkheid over prijzen. Ik vind dat volledige transparantie niet meer dan normaal is. Met een heldere, overzichtelijke en eerlijke werkwijze bereik je uiteindelijk toch het meest. Dit is ook de reden dat ik geen verborgen aanloopkosten of andere verborgen kosten reken.
Wanneer je voor mij kiest als makelaar, heb je de keuze uit vaste prijzen en verschillende pakketten. Hierdoor weet je vooraf precies wat je uitgeeft aan een makelaar en kun je een doordachte keuze maken. Zo kom je achteraf ook niet voor verrassingen te staan.

Een verhuizing is vaak sowieso al een dure periode. Hierin wil je graag het maximale uit elke situatie halen. Als makelaar sluit ik me hierbij aan. Enthousiasme voor een nette prijs is waar ik voor sta. Samen gaan we voor het hoogste rendement dat haalbaar is. Geen verborgen kosten, maar volledige transparantie in de vorm van vaste prijzen en pakketten.

wat-mag-een-makelaar-kosten – Atikel Vereniging Eigen Huis

Een nieuw huis kopen?

Of heb je vragen? Of wil je verder kennis maken? Mail, bel of app me voor een afspraak. 

house1
Is het slim om mijn huis nu te verkopen?
Krijg direct advies op basis van:
  • Jouw situatie en woonwensen
  • Regionale ontwikkelingen
  • Actuele rentestand