Energielabels en Woningaankoop: De Nieuwe Maatstaf 🌐🏑

30/11/2023

Bij het kopen van een huis spelen veel factoren een rol, en tegenwoordig staat het energielabel hoog op die lijst. Uit de funda Index van het derde kwartaal van 2023 blijkt dat maar liefst 56% van de huizenzoekers een minimaal energielabel C als vereiste beschouwt. Maar hier schuilt een uitdaging: veel energielabels zijn verouderd en onnauwkeurig.

De Opkomst van Energielabels in de Woningmarkt πŸ“ˆ

Recent onderzoek toont aan dat meer dan een kwart van de mensen nu het energielabel van een woning belangrijker vindt dan een halfjaar geleden. Deze stijging is geen verrassing, gezien het groeiende bewustzijn rond duurzaamheid en energie-efficiΓ«ntie.

In maart 2022 vond 53% het energielabel al belangrijk, en in september van dat jaar steeg dat percentage naar 67%. Dit wijst op een toenemende trend waarbij potentiΓ«le kopers de duurzaamheidskenmerken van een woning zwaar laten meewegen in hun besluitvorming.

De Energieprestaties: Realiteit versus Energielabels πŸ πŸ”

Hoewel de gemiddelde energielabels aangeven dat Nederlandse koopwoningen een C-label hebben, toont een analyse van databedrijf brainbay aan dat de werkelijkheid duurzamer is dan deze labels suggereren. Maar liefst 92% van de geregistreerde energielabels blijkt opgesteld via onnauwkeurige meetmethoden, waardoor ze verouderd en onnauwkeurig zijn.

De Rol van Makelaardij IJsselstein 🏠🌱

Bij Makelaardij IJsselstein begrijpen we de toenemende waarde van energielabels in de woningmarkt. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het begrijpen van deze labels, en we kunnen u helpen bij het vinden van een huis dat niet alleen aan uw wensen voldoet maar ook past bij uw duurzaamheidsambities. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat! πŸ“žβœ¨ #Energielabels #DuurzaamWonen #MakelaardijIJsselstein #Woningmarkt

Een nieuw huis kopen?

Of heb je vragen? Of wil je verder kennis maken? Mail, bel of app me voor een afspraak.Β 

house1
Is het slim om mijn huis nu te verkopen?
Krijg direct advies op basis van:
  • Jouw situatie en woonwensen
  • Regionale ontwikkelingen
  • Actuele rentestand